Miradore ja kuopiolainen jalkapalloseura Pallokissat ovat sopineet sponsoriyhteistyöstä, jonka tavoitteena on tukea tyttöjen ja naisten urheilua sekä edistää sukupuolten tasa-arvoa urheilussa.

Naisten ja tyttöjen jalkapalloiluun keskittyvä Pallokissat on pelaajamäärässä mitattuna Itä-Suomen toiseksi suurin jalkapalloseura yli 500:llä pelaajallaan. Pallokissojen edustusjoukkue pelaa Suomen korkeimmalla sarjatasolla Naisten Liigassa, jossa se aloittaa 24. maaliskuuta pelattavalla sarjan avauskierroksella jo seitsemännen peräkkäisen kautensa. Näiden kausien aikana Pallokissat on voittanut kertaalleen pronssia (2014) ja sijoittunut aina kuuden parhaan joukkoon. Lisäksi vuonna 2012 Pallokissat ylsi hopealle naisten Suomen Cupissa.

Miradoren kummipelaajana toimii keskikenttäpelaaja Anni-Maija ”Anttu” Kauppila, joka kuuluu myös alle 23-vuotiaiden maajoukkuerinkiin. Erityisesti vapaa- ja kulmapotkuspesialistina tunnettu Kauppila kuuluu nuoresta iästään huolimatta Pallokissojen kokeneeseen kaartiin, sillä hän on ollut yksi Pallokissojen avainpelaajista läpi seuran pääsarjahistorian. Moni muistaa erityisesti kauden 2014 päätösottelun, jossa Pallokissat varmisti seurahistorian ensimmäisen pääsarjamitalin juuri Kauppilan voittomaalin turvin. Kauden 2017 päätteeksi valmentajat valitsivat Antun Pallokissojen ratkaisevimmaksi Liiga-pelaajaksi.

 

Anni-Maija Kauppila is Miradore's sponsored player

Anni-Maija Kauppila

 

Tasa-arvo ei vielä toteudu huippu-urheilussa

Pohjoismaisten yleisradioyhtiöiden toteuttaman selvityksen mukaan nais- ja mieshuippu-urheilijoiden tuloerot ovat suurimmat palloilulajeissa. Esimerkiksi jalkapallossa naisen euro on vain neljä senttiä. Osaltaan tähän vaikuttaa naisurheilun vähäisempi näkyvyys medioissa, minkä vuoksi naisurheiluseurojen tunnettuus, lipputulot sekä sponsoritulot jäävät yleensä miesurheilun vastaavia pienemmiksi.

Myös urheilijat itse tiedostavat tilanteen. Esimerkiksi Anni-Maija Kauppila valotti eräässä haastattelussaan huippu-urheilun, opiskelun ja palkkatöiden yhteensovittamisen haasteita. Miesten jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv otti puolestaan näkyvästi kantaa naisurheilun puolesta kansainvälisenä naistenpäivänä.

 

 

Me Miradorella arvostamme näitä kannanottoja ja haluamme omalta osaltamme kantaa kortemme kekoon tämän yhteistyösopimuksen muodossa. Sponsoriyhteistyö Naisten Liiga –joukkue Pallokissojen kanssa on meille luonteva valinta, koska teemme päivittäisessä liiketoiminnassammekin paljon tiivistä yhteistyötä pienten ja keskisuurten yritysten kanssa, jotka Pallokissojen tavoin tähtäävät menestykseen laadukkaan tekemisen kautta.

Lisäksi uskomme, että naisurheilua tukemalla voimme olla mahdollistamassa aiempaa tasa-arvoisemmat edellytykset huippu-urheilulle ja samalla lisätä tietoisuutta huippu-urheilun epätasa-arvosta sekä rohkaista myös toisia yrityksiä tekemään samoin. Kokemuksemme mukaan esimerkiksi Naisten Liigan jalkapallo-ottelut ovat erittäin perheystävällisiä ja vaiherikkaita sekä viihdyttäviä tapahtumia, minkä vuoksi naisten jalkapallo on oivallinen sponsorointikohde. Yhteistyökumppanuuksien myötä seurat voivat resursoida toimintaansa paremmin, mistä hyötyvät lopulta niin seurat, kannattajat kuin yhteistyökumppanitkin.

Jalkapallo ei silti ole suinkaan ainut urheilumuoto, jota sponsoroimme, vaan Miradore sponsoroi myös lappeenrantalaisia koripallojoukkueita Catzia ja Namikaa, joista Catz pelaa Naisten Korisliigassa Namikan ollessa perinteinen juniorikoripalloseura.

Lisäksi 25. toukokuuta Miradore osallistuu toista kertaa Suomen Olympiakomitean järjestämään Yritysmaratonviestiin, jolla tuetaan alakouluikäisten lasten liikuntaa Lasten Liike -iltapäivien kautta.

 

Miradore's team in company marathon relay running event

 

Miradore

Miradore on lappeenrantalainen IT-omaisuuden hallintaan erikoistunut ohjelmistoyhtiö, jonka helppokäyttöisillä ratkaisuilla tuhannet yritykset ja organisaatiot yli 160 eri maassa hallitsevat tietokoneitaan ja mobiililaitteitaan.

Not managing your mobile devices yet?

Sign-up now for free!